Broers voor de rechter om harddrugs- wapenhandel, wietteelt, diefstal en bedreiging

Broers voor de rechter om harddrugs- wapenhandel, wietteelt, diefstal en bedreiging

Foto: Pixabay

Justitie eist vier jaar tegen twee broers uit Gorinchem. Ze zijn betrapt op harddrugs- en wapenhandel, wietteelt, diefstal en bedreiging.

Twee Gorinchemse broers (25 en 27 jaar) waren volgens de aanklager lange tijd dagelijks bezig met criminele activiteiten. Onder deze criminele activiteiten vielen harddrugs- en wapenhandel, wietteelt, diefstal en bedreiging. Vorig jaar tipte iemand via Meld Misdaad Anoniem dat de jongste broer leverancier was van een vuurwapen, dat is gebruikt in een conflictsituatie in Gorinchem. Door aftappen van de jongste broer heeft de politie een hoop bewijs gekregen voor het verkopen van vuurwapens en harddrugs. Zowel de oudste als de jongste broer ontkennen dit.
Ook zou de jongste broer een bestelbus vol Apple-apparatuur hebben leeggeroofd. De verpakkingsmateriaal is in het Merwedekanaal gedumpt in de buurt van Hoogblokland. De dader probeerde de sporen te wissen.  Ook is in een loods in Raamsdonkveer is een wietplantage met 280 wietplanten en een kilo speed gevonden.

De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Meer nieuws?