Nieuws

Wethouder van der Geest tijdelijk 1ste loco-burgermeester

Wethouder Joost van der Geest is nu tijdelijk eerste loco-burgemeester van Gorinchem. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten ivm het bestrijden van Corona.

Foto: Gemeente Gorinchem

Door de komst van Corona heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om tijdelijk wethouder Joost van der Geest te benoemen als 1ste loco-burgemeester van de stad. Hiermee zal wethouder van der Geest het burgemeesterschap waarnemen als burgemeester Melissant geheel of tijdelijk afwezig is.

Mocht ook wethouder van der Geest niet aanwezig zijn, zal als tweede loco-burgemeester wethouder Dick van Zanten het stokje overnemen, als derde wethouder Eelke Kraaijveld en als laatste wethouder Ro van Doesburg.

De reden waarom het college voor wethouder Joost van der Geest heeft gekozen heeft met de portefeuilleverdeling te maken. Wethouder van der Geest is verantwoordelijk voor volksgezondheid en heeft daarom veel raakvlakken met de bestrijding van Corona. In juni zal het college opnieuw kijken naar de verdeling van loco-burgemeesterschap.

Meer Gorinchem nieuws