Jules van der Bend overleden

Jules van der Bend overleden

De bekende Gorinchemmer Jules van der Bend is overleden. Vele Gorinchemmers zijn opgegroeid met de bekende omroeper van het Timmerdorp. Jules is in de ochtend van 25 maart overleden na een kort ziektebed in het hospice.

Foto: Patrick van Mourik

“Wij gaan hem enorm missen” laat voorzitter Patrick van Mourik weten van het Timmerdorp. “Juultje, zorgde er altijd voor dat kinderen met een lach het veld op kwamen maar vooral dat ze met een nog grotere lach weer vertrokken naar huis.” De op 5 mei 1955 geboren Gorinchemmer is woensdag ochtend op zijn 64ste levensjaar overleden. De bekendste omroeper van het Timmerdorp keek elk jaar weer uit naar de periode dat hij vele kinderen en vrijwilligers mocht verblijden. Vooral zijn beruchte uitspraak “Niet rennen op het veld! Ik waarschuw je nog 999 keer en dan begin ik gewoon opnieuw” was er eentje die vele vast van hem kennen.

‘Ik waarschuw je nog 999 keer!’

Maar Jules was meer voor het Timmerdorp, laat Patrick weten. Hij was voor vele vrijwilligers een plek om even tot rust te komen en even uit te kunnen rusten tijdens een drukke week. Een echte uitvalbasis. Voor Jules was het eventjes weg, want hij bleef tot zelfs afgelopen jaar nog in zijn bekende caravan slapen op het terrein van Timmerdorp om vervolgens in de vroege ochtend al koude koffie met ijsklontjes te drinken. “Maar ook de oude herinneringen van Juultje over het Timmerdorp gaan we enorm missen. De verhalen die hij dan vertelde bij het kampvuur.” Want Jules was al jaren trouwe vrijwilliger bij het Timmerdorp.

Muziek uit de fietstas

Maar ook buiten Timmerdorp was Jules een bekende Gorinchemmer. Met zijn scootmobiel zorgde hij regelmatig voor een heerlijk deuntje op straat. In zijn oude postboden fietstas zat een box met muziek. Daarnaast plakte hij altijd een poster van een evenement op zijn scootmobiel om reclame te maken voor evenementen zoals het Hippiefestival of andere evenementen. Jules was ook nooit beroerd om andere even te helpen waar mogelijk. Even snel een boodschapje doen of iemand anders helpen, hij deed het graag.

Jules wilde geen afscheid nemen. Er zal daarom ook geen plechtigheid worden gehouden, dat vond hij namelijk onzin. Hij vond het een mooi idee als ieder hem zou herinneren op zijn of haar eigen manier.

Meer Gorinchem nieuws