Binnenkort te koop: Belastingdienstgebouw

Binnenkort te koop: Belastingdienstgebouw

Foto: Rijksvastgoedbedrijf

Binnenkort zal het Rijksvastgoedbedrijf door middel van een openbare inschrijving het voormalig belastingdienstgebouw verkopen. Het gebouw staat aan de Vroedschapstraat 15 in de Gildenwijk. De gemeente heeft aangegeven medewerking te verlenen aan het verbouwen van kantoor naar woningen. 

In het vierde kwartaal van 2018 biedt het Rijksvastgoedbedrijf door middel van een openbare inschrijving het voormalige belastingdienstgebouw te koop aan. Het gebouw staat in de Gildenwijk en heeft 92 eigen parkeerplaatsen.

Het belastingdienstgebouw gebouw bestaat uit twee delen. Het oorspronkelijke gebouw van 1976 en de aanbouw van 1992. Het oorspronkelijke gebouw bestaat twee bouwlagen en een dakopbouw. Dat het gebouw stevig is blijkt uit de constructie wat bestaat uit een volledige kolommenstructuur met een betonnen kern voor de stabiliteit. Ook is het een flexibel gebouw. Want op de kern en de kunstwerkwand bij entree na, kunnen alle binnenwanden verwijderd worden. Hierdoor ontstaat een grote, vrij indeelbare ruimte.

Bestemming
De huidige bestemming heeft kantoor als bestemmingsplan, maar de gemeente is bereid om hier woningen van te maken. Het gebouw is 4.886 m² en staat op 6.484 m² grond. Interesse? Neem een kijkje op het biedboek van de Rijksvastgoedbedrijf.

Meer nieuws?