Organisatie Mattheus Passion: “U krijgt uw geld terug, maar schenk het liever aan de musici”

Organisatie Mattheus Passion: “U krijgt uw geld terug, maar schenk het liever aan de musici”
Foto: tekst Bach

Elk jaar vindt traditioneel de Mattheus Passion plaats vlak voor Pasen in Gorinchem. Door de Coronavirus zal het dit jaar niet door gaan op 10 april. Hierdoor zijn vooral de musici het slachtoffer geworden. De organisatie roept dan ook op om een deel van het geld te schenken aan een fonds voor deze musici.

Foto: Muziekstuk Bach

Het bestuur van de Stichting Concerten en Evenementen, organisator van de jaarlijkse Mattheus Passion in de Grote Kerk van Gorinchem heeft besloten de uitvoering van de Mattheus Passion op 10 april af te zeggen door de komst van Coronavirus.

Schenk aan musici

De kaartverkoop is intussen stilgelegd. De kaarten kunnen op vertoon bij de verkooppunten worden ingewisseld. “Ik wil bij deze een beroep op u doen om uw toegangsbewijs niet geheel te verzilveren. Onze solisten en orkestleden zijn vrijwel allen ZZP’er en hebben weinig tot geen inkomsten. De paastijd is voor hun inkomsten vaak essentieel.” aldus voorzitter Wil Funk van Stichting Concerten en Evenementen. “Om onze musici die vrijwel allen ZZP’er zijn te helpen vragen wij de kaartkopers een deel van het bedrag dat zij terug krijgen te doneren aan onze musici. Dat kan heel eenvoudig door dit bedrag op het verkooppunt achter te laten. Het gedoneerde geld wordt in een fonds gestopt om de musici te ondersteunen.” aldus de voorzitter van Stichting Concerten en Evenementen.

25ste editie

De volgende Mattheus Passion zal volgend jaar 2 april weer te zien zijn in de Grote Kerk. Dit is tevens de 25ste editie van het Mattheus Passion. Vragen over het doneren aan de musici of over het concert kan gemaild worden naar info@matthauspassiongorinchem.com.

Meer Gorinchem nieuws?