Boete of zelfs arrestatie bij niet volgen van Corona maatregelen

Boete of zelfs arrestatie bij niet volgen van Corona maatregelen

De voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, tevens burgemeester van Dordrecht, Wouter Kolff, heeft een noodverordening afgekondigd. Met deze noodverordening geeft de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, evenals in vele andere veiligheidsregio’s, de maatregelen vanuit de Rijksoverheid voor het gebied vorm. Wie zich niet aan de maatregelen houdt kan een boete verwachten of zelfs arrestatie geworden.

Voor de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is op dit moment een noodverordening van kracht. Dit zijn de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Daarvoor gelden de maatregelen die al eerder door het kabinet zijn bepaald. Zoals een verbod op evenementen met meer dan 100 personen, het niet openen scholen, horeca, coffeeshops, verenigingen en clubs.

Niet aan de noodverordening houden

Handelen in strijd met de noodverordening is strafbaar. De politie en de gemeenten werken samen aan het handhaven van de maatregelen. We informeren alle betrokkenen zo snel mogelijk uitgebreid over de noodverordening. Zowel de politie, als de gemeente kan burgers en organisaties aanspreken op het niet naleven van de verordening. In uiterste gevallen kan een last onder boete en/of arrestatie worden opgelegd.

Oproep om verantwoordelijkheid te nemen

VRZHZ-voorzitter Wouter Kolff: “Om het Coronavirus in ons land en ook in onze regio zo snel mogelijk een halt toe te roepen, zijn forse maatregelen nodig die ons allemaal treffen. Met deze noodverordening geven wij, evenals in vele andere veiligheidsregio’s, de maatregelen vanuit de Rijksoverheid voor ons gebied vorm. Ik reken op de wijsheid en verantwoordelijkheid van onze inwoners en ondernemers. We zijn allemaal nodig om verspreiding van het coronavirus te beperken, met als voornaamste doel te voorkomen dat er onnodig slachtoffers vallen en de zorg overbelast raakt. Let daarbij alstublieft goed op elkaar en houd vooral oog voor ouderen en kwetsbaren.”

Meer Gorinchem nieuws?