Nieuws

Burgemeester Segers sluit drugswoning

Burgemeester Segers van Molenlanden wil een pand aan de Standerdmolen in Nieuw- Lekkerland voor een periode van drie maanden sluiten. In dit pand werd een professionele in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie voorkomen.

Foto: Pexels

De professionele hennepkwekerij werd op 13 maart door de politie aangetroffen en ontmanteld. In het pand werden circa 400 hennepplanten aangetroffen. De elektriciteit werd illegaal afgenomen, waardoor er sprake was van een gevaarlijke situatie voor de omgeving en het elektriciteitsnet.

Eigenaar medeverantwoordelijk

Om herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie te voorkomen, wil de burgemeester het pand voor drie maanden sluiten. De eigenaar van de woning is hierover geïnformeerd. Deze maatregel is in lijn met het beleid dat de gemeente Molenlanden heeft vastgesteld, conform de Opiumwet.

Verdachte situatie? Bel de politie!

Hennepteelt en drugshandel leveren een gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Criminelen die zich bezighouden met hennepteelt trekken mogelijk meer criminaliteit aan. Bewoners kunnen worden gechanteerd of bedreigd. De gemeente adviseert inwoners die een woning of bedrijfspand verhuren dan ook met klem goed na te gaan of de huurder betrouwbaar is. De eigenaar van de woning of het pand is medeverantwoordelijk voor goed gebruik. Dus ga regelmatig poolshoogte nemen. Zo kan worden voorkomen dat een pand maandenlang wordt gesloten. Zie je iets verdachts? Bel dan de politie.

Meer Gorinchem nieuws?