Nieuws

Burgemeester: ‘Kijk om u heen’

Zondag reageerde burgemeester Melissant op alle ontwikkelingen rondom het coronavirus. De burgemeester roept vooral op om verder te kijken naar mensen die hulp nodig hebben.

Foto: Gemeente Gorinchem

“Het coronavirus houdt de gemoederen flink bezig. Niet alleen in ons land, maar over de hele wereld. Veel mensen trekken zich terug in hun huis, vermijden bijeenkomsten, zonderen zich af. Op advies van de landelijke overheid of omdat zij of hun gezinsleden verkouden of ziek zijn.” aldus burgemeester Melissant.

‘Kijk om u heen’

“Gelukkig hebben de meesten voldoende mensen om zich heen die naar ze omkijken. Of die een boodschapje kunnen doen als dat nodig is. Maar er zijn ook mensen die de deur niet meer uit gaan omdat ze kwetsbaar zijn, door ziekte of ouderdom. Sommigen hebben niemand die naar ze omkijkt, niemand met wie ze even kunnen praten of die een boodschapje kan doen als dat nodig is. Soms omdat dat zo gelopen is. En soms omdat die anderen ook ziek of oud of kwetsbaar zijn.” aldus de burgermeester. “Ik heb ervaren dat er in Gorinchem heel veel mensen zijn die naar anderen omkijken. Ik weet zeker dat dat ook nu gebeurt. Maar kijkt u nu alstublieft nog iets verder om u heen. Want ook familie, buren, vrienden, collega’s, mantelzorgers, zorgverleners en vrijwilligers kunnen ziek zijn en niet meer de nodige aandacht geven aan hun naasten. Naar elkaar omkijken betekent in deze coronatijd niet bij elkaar op bezoek gaan, maar wel zorgen dat u contact houdt. Even bellen, appen, een boodschap voor de deur zetten.” vraagt Melissant.

‘Zorgen voor verbinding’

“Alle beetjes helpen. Ik hoop van harte dat het coronavirus ons niet zal verwijderen van elkaar, maar zal zorgen voor verbinding. In de hechte gemeenschap die Gorinchem al is. Dus laten we rekening houden met elkaar en aandacht hebben voor elkaar.”

Meer Gorinchem nieuws?