Nieuws

Organisatie ‘Riverland Gorinchem’ trekt stekker uit event

Riverland Gorinchem zal dit jaar niet doorgaan. Niet vanwege Corona maar vanwege het niet mogen dragen van zo genoemde colors. Volgens de organisatie zou de gemeente dit verbieden. De organisatie zoekt nog een andere locatie.

Foto: Wikimedia – Joe Mabel from Seattle, US

Op 18 april zou er een Riverland Gorinchem zijn op de Buiten de Waterpoort. Verschillende ronkende motoren zouden dan zichtbaar zijn voor publiek, samen met een hapje en een drankje. Maar de organisatie laat op haar Facebook het volgende weten. “De gemeente heeft tot onze grote verbazing vier maanden na groen licht zonder overleg de voorwaarde opgenomen dat een aantal niet verboden MC’s op het terrein geen colors zichtbaar mogen dragen. De organisatie moet handhaven met sancties als we dit niet naleven.” aldus de organisatie van het event Riverland Gorinchem. “Wij willen en mogen niet discrimineren op kleding etc. als deze legitiem worden gedragen en daar dwingt de gemeente ons nu toe. Daarnaast is handhaven een taak van de politie. Ondanks onze dringende verzoeken handhaaft de gemeente haar standpunt.”

Colors verboden

Veel gemeentes verbieden de verenigingskleding van motorclubs. Zo worden de zo genoemde colours o.a. al verboden in steden zoals Arnhem en Tilburg. Daar mogen motorclubs niet met hun kleding in het uitgaansgebied komen. Volgens de gemeentes zouden dit intimiderend zijn bij andere bezoekers. Dit komt omdat veel motorclubs worden geassocieerd met criminaliteit. Bandidos, Hells Angels, Satudarah en No Surrender zijn al verboden in heel Nederland. Of de gemeente Gorinchem daadwerkelijk het heeft verboden is nog niet bekend. Wij wachten nog op een reactie.

Andere locatie

“Door dit verbod is het publieksvriendelijke karakter verdwenen. Wij willen plezier bij de entree en op het terrein en geen spanning om colors en handhaving. Was deze voorwaarde aan het begin bekend geweest dan waren we er nooit aan begonnen. Om die reden hebben wij besloten Riverland te annuleren.” laat de organisatie weten. “Het spijt ons enorm want we hadden er zo’n zin in! Dank voor alle enthousiaste reacties! We doen ons best om een nieuwe locatie te vinden om Riverland alsnog te organiseren.” aldus de organisatie.

Meer Gorinchem nieuws?