Nieuws

Gorinchem neemt extra maatregelen tegen verspreiding Corona

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart. Gorinchem volgt de adviezen van het RIVM en neemt daarbij de volgende maatregelen:

Foto: Pixabay

Bijeenkomsten evenementen cancelen

Er worden diverse evenementen en activiteiten gecanceld. Zo gaat de     belevingsvaart van Riveer 75 jaar vrijheid, op 13 en 14 maart en het Gorcum Dance Event verplaatst naar een andere moment.

 Dienstverlening stadhuis

“We volgen de richtlijnen van het RIVM en vragen medewerkers zoveel mogelijk thuis te werken of werktijden te spreiden. Burgerzaken blijft op de normale tijden open maar we vragen inwoners zoveel mogelijk digitaal te regelen of als het kan het bezoek uit te stellen.” laat de gemeente weten. Ook is de raadsvergadering van gisteren niet doorgegaan.

Musea gesloten

Officieel moeten musea gesloten worden. Daarom heeft het Hendrick Hamel museum en Slot Loevestein al besloten om tot 31 maart hun deuren te sluiten. Het gemeentelijke museum Gorinchem is vandaag nog open. Zij besluiten vanmiddag of het museum ook tot 31 maart haar deuren sluit.

Ondernemers

Ondernemers kunnen zich aansluiten bij het forum genaamd “Corona forum Gorinchem”, via www.ikgo.nl. Op het forum, dat toegankelijk is voor alle bedrijven in de regio Gorinchem, kan informatie worden gedeeld over hoe bedrijven omgaan met het coronavirus. Regionale berichtgeving dat van toepassing is op de bedrijven wordt ook op het forum geplaatst.

Winkelen, liever met pin!

Ondernemers roepen bezoekers op om met contactloos pinnen te betalen. Als het niet anders kan dan met contant geld. Maar leg het liever eerst op de balie en niet direct in de hand.

Beatrixziekenhuis

“We zijn open. We nemen opnieuw maatregelen om onze patiënten, medewerkers en bezoekers zoveel mogelijk te beschermen.” laat het ziekenhuis weten. “De bezoektijd is ingeperkt. Dat betekent dat per dag één en dezelfde bezoeker per patiënt op bezoek mag komen. De bezoektijd is teruggebracht tot 17.00-19.00 uur. Uiteraard is maatwerk mogelijk in nauw overleg met de verpleegkundige.” Daarnaast schud het personeel geen handen.

Alle poliafspraken worden, indien mogelijk, omgezet naar telefonische afspraken. Alle niet noodzakelijke poliafspraken worden uitgesteld. Indien er twijfel is, kan overlegd worden met de huisarts van de patiënt.

Landelijke maatregelen

Bij klachten (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging tot 38 graden): iedereen in Nederland blijft thuis en mijdt sociale contacten. Bel met de huisarts als de klachten verergeren. 

  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen worden opgeroepen zo veel als mogelijk thuis te werken, of indien dit niet mogelijk is, werktijden te spreiden.
  • Beperk bezoek aan ouderen en mensen met een verminderde weerstand. Ga bijvoorbeeld niet op bezoek bij opa of oma als je verkouden bent. 
  • Ouderen en mensen met een verminderde weerstand wordt geadviseerd deelname aan het sociale leven te beperken. Vermijd het openbaar vervoer en publieke bijeenkomst.

Actuele informatie is te vinden op  www.gorinchem.nl.

Meer Gorinchem nieuws?