Voorstelling ‘Ik ben zoveel’ in Gorcums Museum

Voorstelling ‘Ik ben zoveel’ in Gorcums Museum
Foto: Wikipedia - Arch

Wat is echt en wat niet? Goedemorgen Theaterproducties uit Gorinchem nodigde zeven jongeren uit stad en regio uit om samen een voorstelling te maken naar aanleiding van exposities in het Gorcums Museum. Ze spelen het resultaat, de wervelende voorstelling ‘Ik ben zoveel’, op 13 en 14 maart 2020 in de museumzalen. Aanvang is om 20.00 uur, gratis kaarten zijn te bestellen via gorcumsmuseum.nl.

Talent

Sinds 2018 is Goedemorgen Theaterproducties actief met het maken van verschillende vormen van theater in Gorinchem. Eén van hun speerpunten is talentontwikkeling: jonge makers de kans geven zich te bewijzen. Deze keer gebeurt dat in samenwerking met het Gorcums Museum: de zeven jongeren van 16 tot 22 jaar bezochten in november de exposities Bedrieglijk Echt en Het Geheim van de Meester en lieten zich inspireren. Het thema ‘echt en nep’ loopt nu als een rode draad door de voorstelling.

Montagevoorstelling

De voorstelling ‘Ik ben zoveel’ wordt door de jongeren in het museum gespeeld, waar op dat moment in het kader van de Gorcum Art & Design Week kunst van scholieren te zien is. Een ‘montagevoorstelling’ met monologen en dialogen. Je ziet de blik van jonge mensen op de samenleving van nu, en je krijgt een kijkje in hun hoofd. Welke ‘ik’ van jezelf laat je aan de buitenwereld zien? Wat toon je van jezelf op Instagram? En hoeveel invloed heeft een influencer? Een voorstelling van nieuw talent, met nieuwe zeggingskracht!

Toekomst

In de toekomst blijft productiehuis Goedemorgen zich met talentontwikkeling bezighouden, naast bewerkingen van klassieke stukken voor scholen en grote projecten zoals voorstellingen in het kader van het Hugo de Groot-jaar 2021.

Meer Gorinchem nieuws