Gemeente start proef met verruimen openingstijden servicebalies

Gemeente start proef met verruimen openingstijden servicebalies

Vanaf 1 april zijn de servicebalies van het stadhuis niet alleen open op donderdagavond maar kunnen inwoners ook een afspraak maken op de dinsdagavond. De servicebalies sluiten op dinsdag en donderdagochtend. Met de nieuwe tijden wil de gemeente onderzoeken wat de meest geschikte openingstijden zijn. De proef start voor een half jaar.  

De servicebalies zijn nu geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 – 17.00 uur, op donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. De extra avondopenstelling biedt inwoners zo meer mogelijkheden en flexibiliteit. De nieuwe openingstijden worden gerealiseerd met de bestaande bezetting en budgetten. Daarom zijn de servicebalies op dinsdag- en donderdagochtend gesloten. Het klantcontactcentrum is dan wel telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 140183. 

Gastvrije aanpak

De gemeenteraad heeft in de zomer van 2019 een motie aangenomen waarin zij het college hebben gevraagd te onderzoeken wat de meest gastvrije openingstijden zijn. Ook werd gevraagd af te zien van het besluit om 100% op afspraak te werken. Ruim 80% van de inwoners maakt een afspraak. Daardoor zijn er geen wachttijden en inwoners kunnen een moment inplannen dat hen het beste past. Voor inwoners die binnenlopen zonder afspraak wordt een passende oplossing gezocht. 

Steeds meer online

Naast de nieuwe openingstijden biedt de gemeente ook steeds meer E-producten: producten die je via de website met Digi-D kunt regelen. In 2020 komen er tien burgerzaken producten digitaal beschikbaar via gorinchem.nl. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uittreksel, het doorgeven van een verhuizing of de aangifte van een geboorte. Uiteraard kunnen de producten ook gewoon via de servicebalies geregeld worden. 

Communicatie

De veranderingen van de nieuwe openingstijden worden onder meer via de website en de gemeentepagina bekend gemaakt.  

Openingstijden vanaf 1 april 

maandag     8.30 uur – 17.00 uur
dinsdag     13.00 uur – 19.30 uur
woensdag    8.30 uur – 17.00 uur 
donderdag 13.00 uur – 19.30 uur
vrijdag         8.30 uur – 12.00 uur 

Meer Gorinchem nieuws?