Gorinchemse wethouders hebben ambtsteken

Gorinchemse wethouders hebben ambtsteken

Burgemeesters zijn te herkennen aan hun ambtsketen, predikanten en rechters aan hun toga, voorzitters aan hun hamer. Maar op welke manier herken je wethouders? Om de herkenbaarheid van wethouders als politieke ambtsdrager te vergroten is er een herkenningsteken ontwikkeld door de Wethoudersvereniging. Geen ambtsketen, maar een ambtsteken. Vorige week ontvingen de Gorinchemse wethouders hun teken.

Foto: IHVG

Om wethouders beter te herkennen krijgen ze een herkenningsteken. “De beeltenis symboliseert een boom, wat voor wijsheid, standvastigheid en groei staat.” laat Jeroen van Gool, directeur Wethoudersvereniging weten. “De stam is een hand wat aanpakken, toereiken en samenwerken uitbeeldt. De lakzegel toont aan dat de wethouder ergens zijn of haar stempel op drukt en besluiten bezegelt. Het hart staat voor eerlijkheid, warmte en oprechtheid. Het wetboek, de griffel en de hamer symboliseren leiderschap, besluitvorming, visie en kaders. Wethouders kunnen dit met trots tonen als ware het hun ambtsketen.” de directeur.

‘Wethouders zijn hardwerkende mensen met passie…’

“Wethouders zijn hardwerkende mensen met passie voor de samenleving. Die hebben de bereidheid om vaak tegen deeltijdloon meer dan voltijds te werken. Als daar onverhoopt een einde aan komt dan zijn zij in het begin vaak uit het lood geslagen. Niet verrassend, zij gaan van keihard rennen naar abrupt stilstaan. Maar als je amper je de klap bekomen bent, moet je net als ieder ander die van een uitkering gebruik maakt, gaan solliciteren. Niets wachtgeld: Een re-integratietraject in. En dat doen de meesten met veel plezier, want stilzitten is geen kerncompetentie van de wethouder.” laat Jeroen van Gool, directeur Wethoudersvereniging weten. “Wij hoeven niet gelijk op de trekker naar Den Haag voor waardering, maar zouden wel met elkaar een vuist mogen maken. En daar hebben wij een hulpmiddel bij bedacht. Het Ambtsteken!”

Ook de Gorinchemse wethouders willen vol trots hun ambtsteken laten zien. Ze hebben naast een kleine versie ook een grotere versie. Deze kunnen de wethouders vanaf nu tijdens hun officiële werkzaamheden vol trots dragen.

Meer Gorinchem nieuws