Politie haalt helers van de weg

Politie haalt helers van de weg

Foto: Politie

De politie heeft een auto, die op 16 september 2018 werd gestolen in #Belgie, met de inzet van ANPR weten op te sporen. Agenten hielden de twee inzittenden van de auto aan. Tevens bleek dat de kentekenplaten op 27 september 2018 waren gestolen.

De politie ging op de Automatic NumberPlate Recognition (ANPR)-hit af en na enig zoekwerk, troffen ze de bewuste auto aan op de autosnelweg A15 bij Gorinchem. In eerste instantie werd dit een korte achtervolging, aangezien deze niet wilde stoppen. Maar met hulp van Politie Oost-Nederland werd het voertuig op de A2 te Waardenburg stil gezet. Beide inzittenden werden aangehouden voor heling.

Het gaat om inwoonsters van Den Haag met de leeftijden van 40 en 38 jaar oud. Onderzoek moet uitwijzen of de twee ook betrokken waren bij de diefstal van de auto. In het voertuig werden ook nog drugs en een balletjespistool aangetroffen, deze zijn ook in beslag genomen.

Kentekenherkenning

Met ANPR scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. ANPR wordt vooral gebruikt op snelwegen. De camera’s kunnen langs of boven de weg bevestigd zijn. Het is ook mogelijk om de ANPR mee te nemen in een politieauto die rondrijdt of op een onopvallende plek langs de weg staat.

Meer nieuws?