Burgemeester Gorinchem sluit woning vanwege vondst verdovende middelen

Burgemeester Gorinchem sluit woning vanwege vondst verdovende middelen
Pixabay

Burgemeester Melissant-Briene heeft vandaag een woning aan de Pensionarisstraat in Gorinchem gesloten omdat daar eind januari door de politie verdovende middelen werden aangetroffen. Ook werden onder andere een geldbedrag, weegschaal en drukpers aangetroffen. Deze zaken zijn door de politie in beslag genomen.  

Foto: Pixabay

Het pand wordt voor de duur van drie maanden gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Op grond van dit artikel kan de burgemeester een pand waar drugs gefabriceerd of verhandeld worden sluiten. 

Het aanpakken van drugsgerelateerde activiteiten heeft binnen gemeente Gorinchem hoge prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt onveiligheid en overlast met zich mee voor het woon- en leefklimaat in Gorinchem omdat het een aanzuigende werking heeft op criminele activiteiten. Met de sluiting van het pand wil gemeente Gorinchem de bekendheid van het pand als drugsadres teniet doen. En verdere aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen. Ook geeft de gemeente hiermee een signaal af dat de geconstateerde feiten onacceptabel zijn.  

Meer Gorinchem nieuws