Gorinchemmer wint Belgische publieksprijs

Gorinchemmer wint Belgische publieksprijs

Het blijft maar prijzen regenen voor de Gorinchemmer Redouan Ait Chitt. Onlangs kreeg hij al een grote prijs vanuit de danswereld, dit weekend wist hij als onderdeel van het tv-programma Ketnet Musical ‘De Goude K’ en de titel ‘Beste ketnet programma van het jaar geworden’ naar binnen te halen tijdens de Gala van de Goude K. Daar zat hij in de vakjury samen met drie grote Belgische grootheden.

Foto: Screenshot Ketnet

Afgelopen jaar was Gorinchemmer Redouan Ait Chitt jurylid van het Ketnet tv-programma ‘Ketnet Musical’. Daar mocht hij vanuit zijn deskundigheid op het gebied van dansen zijn ongezouten mening geven aan een acht kinderen. Deze kinderen deden auditie voor de Ketnet musical: Knock-out. Dit programma heeft vanuit de kijkers van de Belgische kinderzender Ketnet de beloning gekregen voor ‘De Goude K’.

Juryleden

Samen met regisseur Tijl Dauwe, influenceer Stien Edlund en acteur en Studio 100 ondernemer Gert Verhulst beoordeelde Breakdancer Redouan Ait Chitt het jong talent van België. Zo’n 1000 kinderen deden auditie voor de musical Ketnet Musical: Knock-out. Uit die 1000 kinderen werden er 25 kinderen gehaald die uiteindelijk in op de planken staan dit jaar.

De Zwaan

Het is niet voor het eerst dat Redouan in de prijzen viel afgelopen jaar. Zo won hij onlangs De Zwaan. De Zwaan is een dansprijs die sinds 2003 wordt uitgegeven door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. Deze wordt Jaarlijks op het Gala van de Nederlandse dans in oktober, tijdens de Nederlandse Dansdagen uitgereikt. Hij kreeg de prijs voor de indrukwekkendste podiumprestatie van het afgelopen seizoen. Redouan staat in het lijstje van grote dansnamen zoals Guido Dutilh en Anna Tsygankova.

Meer Gorinchem nieuws?