Buslijn 891 maakt nachtleven van Rotterdam toegankelijk

Buslijn 891 maakt nachtleven van Rotterdam toegankelijk

Steeds meer jongeren ontdekken het gemak van nachtlijn 891 van Rotterdam naar Gorinchem. Ze pakken in de avond de trein naar Rotterdam en komen met de nachtbus weer terug. Al vanaf de start op 15 december is er een groei van gebruikers.

Een wereldstad als Rotterdam maakt het aantrekkelijk voor de Gorinchemse jongeren om het nachtleven hier te verlaten. De nieuwste mixjes, de grote optredens van hun helden in de discotheken en vooral doorgaan tot in de laatste uurtjes. Dit zijn elementen die het Gorinchemse nachtleven nog niet kan bieden aan haar jongeren. Met een klein aantal nachtzaken is het vooral aantrekkelijk voor een select groepje jongeren.

Alternatief

Dat steeds meer Gorinchemmers deze alternatief ontdekken blijkt uit de toename van gebruikers van buslijn 891. Volgens de chauffeurs zijn vooral jongeren in de leeftijd van 18 – 25 jaar erg blij met deze mogelijkheid. Ze pakken vaak de bus van 4:00 en 5:00 uur. De bus brengt het uitgaanspubliek van Gorinchem binnen een uur terug vanaf het centrum van Rotterdam op twee plekken in Gorinchem, namelijk bij het Beatrixziekenhuis en Station Gorinchem. De bus rijdt elk uur van 1:00 uur tot 5:00 op zaterdag nacht naar Gorinchem. Voor nog geen €17,- kunnen jongeren met de trein heen en de bus terug.

Ook is het mogelijk om met de bus terug te kunnen van Gorinchem naar Rotterdam. Zo kunnen mensen rond 2:00, 3:00 en 4:00 de bus pakken richting Rotterdam.

Meer Gorinchem nieuws