Grote tv-inzamelactie tegen kanker komt naar Gorinchem

Grote tv-inzamelactie tegen kanker komt naar Gorinchem
foto: gemeente Gorichem - voorstel NL tegen kanker

Op 10 juni 2020 zal in Gorinchem ‘Nederland staat op tegen kanker’ op de Groenmarkt plaatsvinden. Dit maakte het College van burgemeester en wethouders bekend. Het college vroeg 3 ton om deze liveshow in Gorinchem uit te kunnen zenden.

Een programma vol bekende Nederlandsers zal vermoedelijk op 10 juni 2020 op de Groenmarkt plaatsvinden. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Naast het tv-programma is er ook een feestavond. Hiervoor zoekt de gemeente nog een budget van ruim 3 ton. Hiervan wil de gemeente minimaal 1 ton uit andere potjes halen.

Frits Sissing

De jaarlijkse tv-show wordt live vanaf de Groenmarkt op NPO 1 uitgezonden. De presentatie wordt verzorgd door Frits Sissing. Verschillende bekende Nederlanders treden tussen 20:30 tot 22:30 uur op een podium op de Groenmarkt op. Meerdere bekende Nederlanders worden op het plein omgetoverd tot levend standbeeld. Tijdens het programma wordt ook aandacht besteed aan de verhalen van ‘kankeronderzoekers’ en ‘kankerpatiënten’. Een ander onderdeel van het programma is dat in de binnenstad van Gorinchem op woensdagavond 10 juni 2020 een menselijk lint tegen kanker staat van honderden mensen met foto’s van dierbaren.

Kijkcijfers

Volgens de tv-producent zal de stad zo’n 1,6 miljoen aan p.r. waarde krijgen. Want er kijken veel mensen naar het programma. Zo keek vorig jaar zo’n 724.000 mensen naar het programma en in 2018 keken er 828.000 mensen. Volgens het programma zullen ook vooral waarde zitten in de BN-ers die op hun sociale media bekend maken in welke stad ze zijn en de diverse vooraankondingen en koppelingen met tv programma’s zoals Jinek en RTL Boulevard. Ook zullen er beelden geschoten worden van de vesting en de karakteristieke gebouwen die Gorinchem rijk is.

Meer Gorinchem nieuws?