SP: ‘Nieuwe fietsbrug bij station onnodig’

SP: ‘Nieuwe fietsbrug bij station onnodig’

De SP is van mening dat een nieuwe wandel- of fietsbrug tussen het station en de binnenstad onnodig is. Deze brug staat in de nieuwe mobiliteitsvisie van de gemeente Gorinchem. Volgens de partij maakt een wandelaar of fietser maar 1 minuut winst met de nieuwe brug terwijl het tonnen gaat kosten om deze brug te bouwen.

Foto: SP – Aron Foppen

Al een tijdje is de gemeenteraad bezig om een mobiliteitsvisie te ontwikkelen. Een van de onderdelen van de mobiliteitsvisie is een loop- en fietsbrug tussen station Gorinchem en de binnenstad. Deze brug zal aansluiten op de vesting. SP-fractievolger Aron Foppen denkt dat het onnodig is om voor 70 meter winst een compleet nieuw brug aan te leggen. Stel iemand moet vanaf het station op de kruising zijn van de Haarstraat en Gasthuisstraat zijn dan maakt hij een beweging van nog 722 meter. Als er een brug wordt gebouwd, dan zal deze persoon gemiddeld 650 meter erover doen. Dit zal minimaal 1 minuut winst opleveren voor een fietser of wandelaar.

Naast het bouwen van de brug moet ook grondgebied gekocht worden om de brug te realiseren. Zoals de (woon)boten aan de kant van het station. Ook moet er gekeken worden naar de vestiging, deze heeft te maken met de monumentale status. Onbekend is wat de werkelijke kosten zullen zijn. Maar vermoedelijk zal dit richting de miljoen euro gaan.

De SP vraagt zich af of het wenselijk is om bijna een miljoen te investeren in zo’n brug. De fractie overweegt om bij de besluitvormende vergadering een voorstel in te dienen om de brug uit het plan te halen.

Meer Gorinchem nieuws?