Weer een schaatsbaan, Santa Run en kerstmarkt tijdens Winterfestijn Gorinchem

Weer een schaatsbaan, Santa Run en kerstmarkt tijdens Winterfestijn Gorinchem

Foto: Rotary Santa Run

Dat Gorinchem bruist in de winter blijkt maar weer met de volle planning tijdens Winterfestijn Gorinchem. Zo kun je schaatsen, struinen over de kerstmarkt maar ook rennen voor het goede doel in kerstkleding. 

Diverse activiteiten zullen van 8 december tot 6 januari plaatsvinden in de binnenstad. Zo is er een schaatsbaan, kerstmarkt, santa run en andere leuke activiteiten in de binnenstad.

Kerstmarkt

Onder de oude kastanjebomen van de Varkenmarkt staat op 8 en 9 december weer een sfeervolle kerstmarkt. Met kerstliedjes, veel kraampjes, eten, drinken, cadeau’s, live entertainment en een echte levende kerststal. Kortom een weekend lang om in de kerststemming te komen voor iedereen.

Rotary Santa Run

Op 22 december zal de 11de Santa Run worden georganiseerd. In een race van 3 kilometer wordt er geld opgehaald voor lokale sport- en cultuurverenigingen, de voedselbank en de Nierstichting. Samen met andere mensen die rennen in kerstkleding kom je op een sportieve manier in de stemming.

Schaatsbaan

Ook dit jaar is er een overdekte schaatsbaan op de Grote Markt. Daar kun je vanaf 15 december tot 6 januari schaatsen. De schaatsbaan is geopend vanaf 10:00 tot 21:00, met uitzonderingen van een aantal dagen. Voor €3,- kun je een ticket kopen en voor €3,- extra kun je eigen schaatsen thuis laten. Wil je toch op je eigen schaatsen? Dan mag je alles behalve noren meenemen.

Vrijwilligers nodig

Ben of ken jij iemand die het geweldig zou vinden om zich tijdens het Gorcums Winterfestijn van 15 december t/m 6 januari in te zetten voor een feestelijke en winters bruisende binnenstad? Of zou je daarover meer informatie willen ontvangen? Stuur even een mailtje naar info@gorcumswinterfestijn.nl

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Gorinchem Citymarketing, Stichting Binnenstadsmanagement en Horeca Grote Markt.  Wil je meer weten? Check dan de site van Gorinchemse Winterfestijn

Meer nieuws?