Slot Loevesteinen & Geofort kidsproof!

Slot Loevesteinen & Geofort kidsproof!

Slot Loevestein en Geofort zijn kidsproof verklaart door museumkids. Vorig jaar behaalde Slot Loevestein een 8.6 en museum Geofort een 8,7.

Foto: Wikipedia

Een kindvriendelijke museum is erg belangrijk voor de bezoekersaantallen. Daarom investeren diverse musea in interactiviteit. Daarom kregen zowel Geofort als Slot Loevestein hoge cijfers. Zo vonden kinderen de sleutel erg leuk. Loevestein gebruikt namelijk een sleutel als toegangskaart voor het slot zelf. Daarnaast kun je diverse activiteiten en films starten met deze sleutel. Naast Slot Loevestein is ook Geofort in Herweinen bekroont met de titel ‘Kidsproof’

Geofort

Geofort scoort enorm op hun interactiviteit. Elementen zoals Minecraft maar ook bijvoorbeeld de lift naar de midden van de aarden scoort enorm goed bij de kinderen.

Kidsproof

Door musea te bezoeken en daarna een inspectie in te vullen bepalen de Museuminspecteurs (dat zijn museumbezoekers tot en met 12 jaar met een account op museumkids.nl) wat het meest Kidsproof museum van Nederland is. Ook kunnen zij op de site ideeën opdoen voor een museumbezoek met school of familie.

Een inspectie bestaat uit gesloten en open vragen over het museum. Alle inspecties bij elkaar geven inzicht in wat kinderen van het museum vinden en wat ze graag beter zouden zien. Alle bij de Museumvereniging aangesloten musea die in de afgelopen inspectieperiode 40 of meer inspecties hebben ontvangen en daarbij van de kinderen een gemiddeld cijfer van minimaal 7,5 hebben behaald, mogen zich kidsproof noemen. Het museum met de hoogste gemiddelde score is de nationale winnaar. In elke provincie is er een provinciewinnaar. In de huidige inspectieperiode ligt de grens op 60 inspecties met cijfer 8,0 als grens om het predicaat Kidsproof te krijgen.

Meer Gorinchem nieuws?