Mini-tekencursus in Gorcums Museum

Mini-tekencursus in Gorcums Museum

Wil je eens echt goed leren tekenen? Leer het dan van de echte meesters! De komende maand houdt het Gorcums Museum vier keer een mini-tekencursus op zaal. Door goed te kijken naar de meesterwerken aan de muur en ze na te tekenen, leer je in korte tijd ontzettend veel. Docent Marita Verlaan geeft je de juiste tips. Ervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen!

Foto: Pixabay

Goed kijken begint met tekenen wat je ziet. Het museum is de ideale plek om dat te oefenen: er hangt prachtige, gevarieerde kunst, én je wordt niet afgeleid door drukte (of je mobiel). Samen met tekendocente Marita Verlaan bekijk je een aantal schilderijen in de zalen van het museum, en leer je waar je op kunt letten. Je ziet details, lijnen en verhoudingen. Hoe maak je bijvoorbeeld licht of schaduw, hoe zet je een dikke of een dunne lijn? Deze minicursus is eenvoudig, leuk én geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar. Bij deze mini-cursus van een uur ontvang je gratis een schetsboekje en een potlood. Je kunt natuurlijk achteraf vaker naar het museum komen om nog meer te tekenen!

De mini-tekencursus vindt vier keer plaats, op de zaterdagen 11, 18, 25 januari en 1 februari, van 11.00 tot 12.00 uur. De kosten zijn vijf euro plus entree tot het museum, aanmelden kan bij m.verlaan2@gorinchem.nl.

Meer Gorinchem nieuws?