Kerst start al 13,14 en 15 december in de vesting

Kerst start al 13,14 en 15 december in de vesting

Het weekend van 13, 14 en 15 december is het volop Kerst in Gorinchem. De vesting is sprookjesachtig verlicht en er is voor jong en oud van alles te zien en doen. Drie dagen lang shoppen, schaatsen, smullen en swingen om vast in de kerststemming te komen.

Kerst in Vesting Gorcum is een combinatie van bestaande evenementen, die vorig jaar nog los van elkaar werden georganiseerd. Binnenstadmanager Nita van Wijngaarden: “Het winkeliersevent, diverse kerstmarkten en de ijsbaan zijn er elk jaar in december. Dit jaar hebben we die activiteiten gebundeld tot een driedaags evenement. Samen met de ondernemers hebben we een mooi programma vol kerstactiviteiten gemaakt. Zo krijg je meer beleving in de stad en is het veel leuker voor bezoekers!” Het weekend begint vrijdag 13 december met een Kerstmarkt op de Langendijk en een extra koopavond met sfeervolle muziek en gratis erwtensoep. Ook de Varkenmarkt doet mee; daar is het drie dagen lang Kerstfeest met veel (live) muziek en gezelligheid. Op zaterdag en zondag zijn ook de winkels open en kan er geschaatst worden op de ijsbaan op de Grote Markt. 

Zingende kerstman, verhalen, Winterklanken en meer

Elke dag is er volop muziek en entertainment. Nita: “Zaterdag hebben we meer populaire muziek, zoals een zingende kerstman, een Dickenskoor en kerstverhalen met muziek. Er is een levende kerststal van het Natuurcentrum Gorinchem en er rijden tuktuks; zo kun je bijvoorbeeld van de ijsbaan naar de Varkenmarkt of Langendijk. Zondag is de muziek wat ingetogener met bijvoorbeeld kerstkoor Bewitched. En dan is er nog Winterklanken; klassieke muziek op verrassende locaties. Dit jaar is de 3e editie van dit evenement en wij hebben de preview op 15 december. De muzikanten treden op in winkels waar je ze niet verwacht!”   

Lampionnenparade

Een van de highlights dit weekend is de lampionnenoptocht op vrijdag. Van 15.30 tot 17.00 uur kunnen kinderen een lampion versieren in de bibliotheek op de Groenmarkt. Om 17.00 uur loopt de stoet met verlichte lampionnen én glow-in-the-dark steltlopers vanaf de bibliotheek langs de ijsbaan naar het feestplein op de Varkenmarkt; dat wordt een schitterend plaatje! Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig, maar op is op.

Alle informatie over het weekend staat op site van Mooi Gorinchem.  

Meer Gorinchem nieuws?