Binnenkort schaatsen in de binnenstad

Binnenkort schaatsen in de binnenstad
Foto: Winterfestijn Gorinchem (FB)

Vrijdag 13 december kunnen vele hun borst nat maken, want dan wordt het Nettorama Gorcums Winterfestijn officieel geopend. Dat betekend dat er ruim drie weken ijspret in de binnenstad te vinden is.

Foto: Winterfestijn Gorinchem (FB)

Drie weken lang kunnen mensen vanaf zaterdag 14 december tot 5 januari 2020 plezier hebben. Wethouder Kraaijeveld zal het winterfestijn officieel openen tijdens de sponsorborrel, waarna een demonstratie wordt gegeven door de Kunstrijvereniging Drechtsteden. Hier laten jonge schaatsers hun kunsten zien op het ijs. Na afloop van de show geven zij ook clinic aan aanwezige kinderen.

Programma

Vanaf zaterdag 14 december kan iedereen de schaatsbaan testen. De eerste week is er overdag schoolschaatsen, daarnaast zijn er leuke activiteiten zoals discoschaatsen, kleuterschaatsen en Peuterschaatsen. Ook komen de personages van de film Frozen langs voor een bezoek aan de ijsbaan.

Kleuter- en rolstoelschaatsen

Binnen de openingstijden van de baan vindt er vrijwel dagelijks een moment plaats waar kleuters en mensen die in een rolstoel zitten veilig de baan op kunnen. Er mag dan voor kleuters een slee op het ijs en rolstoelgebruikers kunnen voor een normaal tarief genieten van het ijs.

Meer informatie over de 14de editie van het Winterfestijn kun je vinden op de site van Nettorama Gorcums Winterfestijn.

Meer Gorinchem nieuws?