VVD bang voor meer opdringerige verkopers aan deur

VVD bang voor meer opdringerige verkopers aan deur
CC0 - PXHere

De VVD maakt zich zorgen over toenemende verkopers aan de deur. Door een verbod op telemarketing zal het aan de deur drukker worden. Het zal hier vooral gaan om verkoop van o.a. energie, kranten en telefonie.

Foto: CC0 – PXHere

Het is een van de grootste ergernissen bij mensen als er opdringerige verkopers via telefoon of aan de deur verkopen. Vooral zwakkere in de samenleving worden vaak slachtoffer van de goed getrainden verkopers die contracten slijten aan vaak oude, soms dementerende of zelfs blinde klanten. Ook doen ze zich voor als “tariefcontroleur” of “netbeheerder”.

APV

Volgens Staatsecretaris Mona Keizer zijn nu de gemeente aan zet, zij kunnen lokale regels stellen voor bedrijven waar wel en waar niet de deuren langs te gaan. Volgens de gemeente zijn er al regels opgenomen in de APV. Zo staat te lezen dat het verboden is te venten indien daardoor de openbare orde, de openbare veiligheid of de volksgezondheid in gevaar komt. Ook is het verboden tussen 22.00 en 09.00 uur te verkopen aan de deur. Als de fractie van de VVD dit wil uitbreiden, kunnen zij hiervoor een motie indienen bij de APV behandeling.

Meer Gorinchem nieuws?