Cursus ‘In de stijl van de meester’ in het Gorcums Museum

Cursus ‘In de stijl van de meester’ in het Gorcums Museum

Naar aanleiding van de expositie Het Geheim van Meester geeft Ineke Hagen in het Gorcums Museum vanaf 21 november de cursus ‘In de stijl van de meester’. In zes lessen onderzoeken we, al schilderend, de verschillende stijlen van kunstwerken in de tentoonstelling. Locatie is ‘Het Atelier van de Meester’ op de begane grond, die gedurende de expositie gebruikt wordt als educatieruimte.

Foto: Pixabay

Ineke Hagen is beeldend kunstenaar, kunsthistoricus en docent beeldende vorming. In de cursus ga je aan de slag naar een van de werken uit de expositie. Niet de techniek, maar de stijlkenmerken worden bestudeerd, besproken en uitgeprobeerd. Als cursist maak je een eigen werk in de schilderstijl van bijvoorbeeld Karel Appel, Vincent van Gogh, Jan Schoonhoven, of van een andere kunstenaar die je zelf kiest uit de tentoonstelling. We schilderen de tentoongestelde schilderijen niet na, maar deze dienen als inspiratiebron voor het vinden van een eigen stijl. Een praktische schildercursus met een vleugje kunsthistorie. 

De cursus is op donderdagmiddagen van 14.00 – 16.30 uur, in zes lessen op 21 en 28 november 2019, 5 en 12 december 2019, 9 en 16 januari 2020. Kosten € 50, inclusief materiaal en koffie en thee. Aanmelden bij gorcumsmuseum@gorinchem.nl.

Meer Gorinchem nieuws?