Maand van Respect

Maand van Respect
Foto: Gemeente Gorinchem

November is het de Maand van Respect. Ter afsluiting van deze maand organiseert de gemeente op maandag 25 november een congresavond over respect en diversiteit.

“Vorig jaar was de Maand van Respect vooral gericht op inwoners. Dit jaar willen we ook bedrijven, verenigingen en instellingen betrekken”, aldus wethouder Van Doesburg. “Respect en tolerantie begint bij jezelf en draag je overal uit waar je komt en actief bent. Dus ook op je school, op je werk of op je vereniging.

Workshops

De congresavond biedt een uitgebreid programma met korte, praktische workshops vol tips en goede voorbeelden. En met verrassende werkvormen en methodes om tolerantie aan te kaarten. Van Doesburg: “Leraren, managers, trainers, coaches, vrijwilligers, agenten, hulpverleners: iedereen kan bijdragen aan respectvol gedrag. We nodigen ze allemaal van harte uit om op de congresavond inspiratie op te doen en ervaring uit te wisselen.”

Maand van Respect

“In Gorinchem voelen 4 op de 5 inwoners zich gerespecteerd, prettig en veilig. We willen dat iedereen zich welkom en veilig voelt in onze stad. Daarom organiseert de gemeente tijdens de Maand van Respect tal van aantrekkelijke activiteiten met educatie en ontmoeting. De congresavond over respect en diversiteit vormt de afsluiting hiervan”, aldus wethouder Van Doesburg.

Aanmelden

Het congres VerdraagSamen voor professionals en vrijwilligers vindt plaats op maandag 25 november vanaf 17.00 uur in het Gymnasium Camphusianum. Kijk voor het programma en aanmelden op de website van maandvanrespect

Meer Gorinchem nieuws