Nieuws

Wethouder Kraaijeveld opent Week tegen Eenzaamheid

Maandag 30 september gaf wethouder Eelke Kraaijeveld het startsein voor de Week tegen Eenzaamheid in Gorinchem. De week startte met een door MEE-plus georganiseerde cursus voor professionals en vrijwilligers over het herkennen van eenzaamheidsgevoelens. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid kunnen inwoners van Gorinchem gratis deelnemen aan diverse activiteiten.

Wethouder Eelke Kraaijeveld: “In ons sociaal beleid hebben we afgesproken dat Gorinchem een stad is waar iedereen meedoet, zich kan ontplooien en verantwoordelijkheid neemt; voor zichzelf, elkaar en de leefomgeving. Het is belangrijk om eenzaamheid bespreekbaar te maken en verbinding met anderen te voelen en te kunnen leggen. Het is noodzakelijk om blijvend aandacht te hebben voor eenzaamheid. Daar kunnen we allemaal een steentje aan bijdragen.“ Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van dinsdag 1 tot en met dinsdag 8 oktober kunnen inwoners gratis meedoen met diverse activiteiten waarbij ontmoeting en samen zijn centraal staat. Denk aan samen wandelen, eten, bewegen, muziek maken of samen creatief bezig zijn. Het complete activiteitenprogramma is te vinden op de website van gemeente Gorinchem Het programma is ook op te halen op het stadhuis of in de bibliotheek. 

Organisatie

MEE Plus coördineert in samenwerking met gemeente Gorinchem en diverse maatschappelijke organisaties de activiteiten gedurende de Week tegen Eenzaamheid. Ontmoeting en samenzijn staan daarbij centraal.

Meer Gorinchem nieuws?