Halloween in Lingewijk

Halloween in Lingewijk

Steeds meer zie je Halloween in Nederland opkomen. De typische Amerikaanse griezelfestijn krijgt ook in Gorinchem steeds meer voet aan de grond. Zo ook in de Lingewijk. Daar kunnen kinderen 26 oktober verkleed tijdens Halloween langs de deuren en om snoep te vragen.

Foto: Halloween Lingewijk

‘Trick or treat’ is een bekende uitspraak tijdens Halloween. Kinderen gaan griezelig verkleed langs de deuren en vragen dan om snoepjes. De meeste huizen zijn dan ook in griezelig aangekleed. Zo ook in de Lingewijk. Daar organiseert een klein clubje jaarlijks het Halloween voor hun kinderen. “Er doen diverse woningen en straten mee aan de “Trick or Treat” opdracht, dit houdt in dat mensen vrijwillig meedoen in de week waar de kinderen de betreffende avond bij langs kunnen gaan om wat lekkers op te halen. Echter tijdens deze route zijn er diverse personages in de wijk actief die de kinderen op gepaste manier laten schrikken.” laat de organisatie aan ons weten.

Ook meegriezelen?

Kinderen in de nieuwbouw bij de IJsbaan kunnen hun griezelen in twee groepen. Kinderen van 3 t/m 7 jaar kunnen van 18:30 uur – 20:00 uur en kinderen van 7 t/m 14 jaar kunnen gaan griezelen van 20:30 uur t/m 22:30 uur. Aanmelden is wel belangrijk! Voor 20 oktober moeten kinderen zich melden bij de organisatie. (zie hieronder)

Meer Gorinchem nieuws?