SP vindt ‘gebrekkige plannen mobiliteitsvisie’ kwalijke zaak.

SP vindt ‘gebrekkige plannen mobiliteitsvisie’ kwalijke zaak.

De SP vindt het een kwalijke zaak dat er nog steeds geen mobiliteitsvisie is. Afgelopen donderdag sprak de raad hierover in de gemeenteraad.

Foto: IHVG

Donderdag 19 september dachten raadsleden mee met de toekomstige visie rondom mobiliteit in Gorinchem. De fractie van de SP had gehoopt op een compleet plan. “Afgelopen donderdag kreeg de raad de plannen omtrent de Mobiliteitsvisie te zien. Dit zou een plan moeten zijn met concrete verkeersmaatregelen voor Gorinchem. Echter waren er nog altijd geen duidelijke maatregelen om te bespreken.” liet de fractie van de SP vandaag weten. “De aanwezige raadsleden en fractie assistenten moesten namelijk meedoen aan de zoveelste participatie sessie. De creativiteit van de raadsleden en fractie assistenten moest worden gebruikt als inspiratie voor toekomstige maatregelen voor de mobiliteitsvisie.”

‘Dit is zeer kwalijk’

Volgens de fractie is er geen visie op mobiliteit binnen het stadhuis. “Er is dus nog altijd geen Mobiliteitsvisie. Dit is zeer kwalijk, omdat er op 25 april al werd gestemd over de herinrichting en renovatie van de Banneweg. Een plan met grote invloed op de verkeersituatie in Gorinchem.” De fractie laat weten dat ze toen al om een visie vroegen. “Toen hebben wij van SP Gorinchem al geadviseerd om eerst de mobiliteitsvisie af te wachten en alleen het noodzakelijke onderhoud uit te voeren. Je weet immers niet hoe je dit plan in de algehele verkeersituatie van Gorinchem moet plaatsen. Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en is er nog altijd geen Mobiliteitsvisie met duidelijke maatregelen.” aldus de SP.

Maart 2020 klaar

Op dit moment verwacht de gemeente pas rond 19 december de visie te ontwikkelen en pas in maart 2020 de complete mobiliteitsvisie goed te keuren in de raad inclusief de te nemen maatregelen. De gemeente wil eerst samen met de stad een plan ontwikkelen voordat het gelanceerd gaat worden richting de stad en nam de gemeenteraad al mee in het traject tijdens een zogenoemde I&O sessie.

Meer Gorinchem nieuws