Twee verdachten aangehouden voor woninginbraak

Twee verdachten aangehouden voor woninginbraak

Op 17 september 2019 omstreeks 12.50 uur werden door de politie twee verdachten van een woninginbraak aangehouden op het Infanteriepad. Een oplettende bewoonster hoorde dat bij haar werd ingebroken.

Foto: Politie Gorinchem

Op 17 september heeft de politie een 28-jarige Utrechtenaar en een 33-jarige zonder vaste woon- en of verblijfplaats aangehouden op het Infanteriepad. Een bewoonster aan het Infanteriepad was in haar woning en hoorde dat er bij de deur van het portiek aangebeld werd. Ze verwachtte geen visite en zag daar een man staan. Omdat ze het niet vertrouwde heeft ze de deur niet geopend en belde gelijk 112.

Hierop zag dat bewoonster dat er een zogenaamde “flipper” (pasje) tussen de deur en het kozijn gestoken werd bij het balkon van de woning. De deur werd door de verdachte geopend, maar mogelijk doordat zij de bewoonster of de politie zagen zijn zij niet de woning binnen gekomen.  
De verdachten werden door de politie direct aangetroffen op het Infanteriepad. De verdachten vluchten, echter konden door de politie direct aangehouden worden.

Door de recherche is een onderzoek ingesteld naar deze verdachten en zal met de Officier van Justitie overleggen omtrent de verdere vervolging van de verdachten.

Meer Gorinchem nieuws?