Portugese klanken tijdens afsluiting ‘Dromen van Bomen’

Portugese klanken tijdens afsluiting ‘Dromen van Bomen’
Magda Mendes - Fado

Op 15 september 2019 is de laatste dag van de succesvolle tentoonstelling Dromen van Bomen in het Gorcums Museum. Daarom kijkt het museum terug met een ‘Finissage’, muzikaal omlijst door de Portugese singer-songwriter Magda Mendes, van 15.00 tot 17.00 uur. Verder wordt de winnaar bekend gemaakt van de fotowedstijd ‘De Boom In’.

Foto: Flickr – Fado.nl

De Gorinchemse museum nodigt de bezoeker uit om nog de laatste keer de voorstelling Bomen over bomen uit. Samen met iedereen die betrokken is geweest bij deze tentoonstelling: de kunstenaars, bruikleengevers, de sprekers van ‘Bomen over Bomen’, de juryleden van de fotowedstrijd ‘De Boom in’, betrokkenen bij de ‘Buitenpotse opvang’ en vele anderen. 

Olijfgaarden

De muziek wordt deze middag verzorgd door Magda Mendes. Zij zingt nummers van haar nieuwe album Oliveiras. De teksten refereren onder andere aan de olijfgaarden die haar vader liefdevol in Portugal beheert, in een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten regio waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan. Magda wordt begeleid door gitarist Ward Veenstra.

Scholieren

Als Dromen van Bomen eenmaal is afgelopen, volgt van 26 september t/m 6 oktober 2019 de scholierententoonstelling Gewortelde verbeelding over hetzelfde onderwerp. Op 19 oktober 2019 opent vervolgens de nieuwe expositie Het Geheim van de Meester, naar aanleiding van het gelijknamige tv-programma van AVROTROS.

Meer Gorinchem nieuws