Kunstenares Janneke van der Knaap boomt binnenkort over bomen

Kunstenares Janneke van der Knaap boomt binnenkort over bomen

Het Huis van Inspiratie ontvangt de komende tijd iedere vrijdagmiddag een gast die in gesprek gaat over het thema ‘bomen’. Op 13 september is dat kunstenares Janneke van der Knaap. Aanvang is om 14.00 uur op de begane grond van het Gorcums Museum. Deelname is gratis.

Foto: Huis van Inspiratie

Janneke van der Knaap ging naar de kunstacademie in Rotterdam en Arnhem. Sinds 1998 is ze met veel plezier werkzaam in het onderwijs (Fortes Lyceum in Gorinchem). Een eigen atelier was al jaren een droom. In enkele weken is nu een voormalige bloemenwinkel veranderd in een atelier & galerie: atelier2vier8.

Fontainebleau

Het grootste deel van het werk is geïnspireerd op de natuur. Met name rotsen, rotswanden, bergen en berglandschappen. Regelmatig dwaalt ze in de bossen van Fontainebleau, waar enorm grote rotsblokken liggen die miljoenen jaren geleden via gletsjers daar terecht zijn gekomen. Ook maakt ze huttentochten door de bergen, onder andere in de Dolomieten.  

Samenspel

Bomen spelen in haar werk een belangrijke rol. Ze vormen een heel mooi ritme en samenspel met de rare vreemde en enorme rotsen en keien die je overal ziet liggen. Ze laten bijvoorbeeld het licht heel mooi vallen op de grond en hun omgeving. Naast tweedimensionaal werk maakt ze ook houtsculpturen en keramiek met hetzelfde thema.

Meer nieuws?