Buurtbusvereniging heeft vrijwilligers te kort

Buurtbusvereniging heeft vrijwilligers te kort
Foto: Qbuzz

Het is even passen en meten met het aantal chauffeurs binnen de Buurtbusvereniging de Binnen-Giessen. Dagelijks zijn ze de verbinding tussen Gorinchem en o.a. Giessenburg, schelluinen en Boven-Hardinxveld. Ze kampen met een nijpend tekort aan vrijwillige buschauffeurs.

Om het aantal uren per week te kunnen rijden zijn er minimaal 25 chauffeurs nodig. De buurtbus komt in plaatsen als Giessen-Oudekerk, Boven-Hardinxveld, Neder-Hardinxveld, Gorinchem, Schelluinen, en Giessenburg. Op dit moment zijn er 20 vrijwilligers actief. Op het moment dat er gaten ontstaan springen de collega’s van omliggende buurtverenigingen in zoals de Linge en Alblasserwaard.

De buurtbussen zijn belangrijk voor de mobiliteit van de inwoners. Dagelijks zorgen de vrijwilligers ervoor dat mensen vanuit Gorinchem naar omliggende dorpen kunnen of andersom. Op dit moment rijden de chauffeurs van maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 19:00. De chauffeurs rijden een dienst van twee uur volgens een vooraf bekende rooster. Mocht je graag willen helpen en ben je in bezit van een rijbewijs? mail dan naar info@buurtbusverenigingdebinnengiessen.nl

Meer nieuws?