Gratis kajakken in ruil voor afval ruimen

Gratis kajakken in ruil voor afval ruimen
Foto: Lingehaven (FB)

Wie gratis wil kajakken, kan dat bij de Lingehaven doen. Waar je normaal gesproken €10,- betaalt per dag(deel) om een kajak te huren, kun je nu betalen doormiddel van afvalvissen.

Foto: Lingehaven (FB)

Op verschillende manieren komt er afval terecht in de Lingehaven. Dat kan doordat zwerfafval in het water waait, mensen die hun afval in het water gooien of afval wat vanuit de stroming terechtkomt. Al dit afval is schadelijk voor het milieu en zeker geen mooi gezicht voor de bezoekers van de haven. Om dit afval weg te halen, heeft de Lingehaven iets creatiefs bedacht.
Namelijk om te gaan afvalvissen. Je krijgt een grijper, vuilniszak en een kajak mee. Door afval uit de haven te vissen betaal je de huur van een kajak. Hiermee zorg je niet alleen voor een schone haven, je bent ook nog eens gezond bezig.

Met vlag en wimpel

Het afvalvissen is een onderdeel van hun beleid om hun Blauwe Vlag en Groene Wimpel van de Stichting KMVK te halen. De Lingehaven vindt duurzaamheid en milieu erg belangrijk en doet mee aan het zogenoemde Blauwe Vlag programma. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede schone  stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens. Als je net een stapje meer doet dan de eisen die gesteld worden kun je ook een Groene Wimpel verdienen. Elk jaar moet je steeds meer duurzame maatregelen nemen om de vlag wimpel te behouden.

Mensen die een kajak willen huren, kunnen informatie vinden op de site van de Lingehaven.

Meer nieuws?