1000e bezoeker gratis bewaakte fietsenstalling

1000e bezoeker gratis bewaakte fietsenstalling
Foto: Gemeente Gorinchem

Een maand na de opening van de gratis bewaakte fietsenstalling aan de Kruisstraat 13 kon wethouder Joost van der Geest gisteren de 1000e bezoeker feestelijk ontvangen.

Foto: Gemeente Gorinchem

De heer en mevrouw Muilwijk uit Werkendam werden onthaald met een attentie en een bos bloemen. Zij kwamen op de fiets naar Gorinchem voor boodschappen. Dat doen ze regelmatig, even de brug over fietsen en dan de stad in. Mevrouw Muilwijk vertelt: “We zijn erg blij met deze fietsenstalling. We hebben net nieuwe elektrische fietsen en het is prettig om ze dan veilig te kunnen stallen. We maken er graag gebruik van.”  

Enthousiaste bezoekers

Op 22 juli opende de stalling en er wordt volop gebruik van gemaakt. Bezoekers zijn enthousiast en komen overal vandaan: inwoners van Gorinchem, bezoekers uit de regio en toeristen. Ook steeds meer medewerkers van de winkels van de binnenstad parkeren in de stalling hun fiets. Vooral gebruikers van een elektrische fiets hebben de stalling gevonden.

Aantrekkelijke binnenstad

Het college wil bezoekers en inwoners van de stad voldoende opties bieden om de fiets te parkeren. Doordat overal fietsen los geparkeerd staan, oogt de stad af en toe vrij rommelig. Naast de bewaakte fietsenstalling zijn er inmiddels ook op verschillende plaatsen rekken om de fiets te parkeren. Voor inwoners en bezoekers wordt het zo aantrekkelijker om op de fiets naar de stad te komen.

Meer nieuws?