Nieuws

Qbuzz bussen winnen prestigieuze Design Award

Qbuzz bussen vallen internationaal in de prijzen en winnen een ‘Red Dot’ in de categorie: Communication design. Een simpel, helder en makkelijk te onthouden systeem waardoor je als reiziger als het ware met verschillende kleuren kunt reizen.

Foto: IHVG

Elk jaar worden bedrijven, bureaus en designers van over de hele wereld uitgenodigd om te participeren aan de misschien wel de meest prestigieuze design award: de Red Dot Design Award. Een internationale jury kent deze toe aan projecten met uitstekend ontwerp en creatieve performance. Onder het principe ‘in search of good design and creativity’. Onze bussen, ontworpen door ontwerpbureau Luidspreker, winnen een ‘Red Dot’ in de categorie: Communication design!

Het prijswinnende concept

Binnen DMG (Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem) heeft Qbuzz de stadsBuzz, snelBuzz, streekBuzz en buurtBuzz geïntroduceerd. Verschillende verbindingen met belangrijke bestemmingen in omliggende plaatsen. Samen met ontwerpbureau Luidspreker ontwikkelde Qbuzz dit prijswinnend concept: een simpel, helder en makkelijk te onthouden systeem waardoor je als reiziger als het ware met verschillende kleuren kunt reizen. Het ontwerp van de bussen én alle aanverwante ‘touch-points’ van de reiziger. Allemaal hanteren ze dit zelfde principe. Van vertrekstaten tot aan route apps. Dit jaar hebben 24 internationale experts 8.695 inzendingen beoordeeld. Deze casus is beoordeeld op criteria als: originaliteit, creativiteit en impact. “Waarden die wij zelf ook uitdragen als Qbuzz. Ontwerpbureau Luidspreker heeft ons daar uitermate goed bij geholpen.” laat Qbuzz weten. 

Red Dot Design Award 

Al meer dan 60 jaar is de Red Dot Design Award een platform voor de evaluatie van uitstekend ontwerp en één van de grootste design competities van de wereld. Onder het principe ‘in search of good design and creativity’ is de prijs bedoeld voor hoogstaande design, kwaliteit en creatieve performance. 

Qbuzz

Sinds 9 december 2018 verzorgt Qbuzz het openbaar vervoer in de concessie Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. “Als ambitieuze en innovatieve kwaliteitsspeler in de Nederlandse regionale mobiliteitsmarkt, streven wij naar de meest effectieve en duurzame besteding van gemeenschapsgeld. Wij zijn altijd op zoek naar een nog betere invulling van de maatschappelijke functie van mobiliteit, wij gaan dan ook verder dan het bieden van ritten, wij bieden een reis.” laat de vervoerder weten. 

Dank je wel!

“Bijzonder trots zijn we op dit resultaat én natuurlijk onze mooie bussen. Daarnaast grijpen we deze gelegenheid ook aan om al onze chauffeurs en reizigers te bedanken er elke dag weer voor ons te zijn. Want alleen met samen staan wij sterk, zonder hen hadden wij hier niet gestaan. Wij hopen nog veel meer moois te kunnen delen de komende periode.” aldus vervoerder Qbuzz

Meer nieuws?