Botenbeurs: Wel met maar ook zonder Campers

Botenbeurs: Wel met maar ook zonder Campers
Foto: Lingehaven

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september staat de binnenstad van Gorinchem weer in het teken van de Botenbeurs. Het evenement is al ruim 30 jaar een begrip aan het einde van het recreatieve vaarseizoen. Echter heeft de organisatie dit jaar gekozen om niet meer de naam Boten- en Campersbeurs meer te dragen.

Foto: Botenbeurs

Elk jaar is het weer een samengaan van mensen die zich professioneel bezighouden met scheepvaart als ook de liefhebber die zelf zijn boot te koop aanbiedt. En dat zullen er deze keer ook weer zo’n honderd zijn – gloednieuw én tweedehands. Dit maakt de beurs in de Gorcumse Lingehaven vrij uniek, vertelt een zakelijke bootverkoper die al tien jaar meedraait. “De Botenbeurs in de mooie pittoreske haven is altijd heel gezellig. De muziek en andere activiteiten maken het extra leuk. Juist daarom is een koper hier eerder geneigd om een vaartuig te kopen, dan op een zakelijke beurs.”

Nautische markt

Op de zaterdag 28 september is er een nautische markt rondom de Lingehaven. Van tweedehands scheepsartikelen, accu’s, motoren, communicatie voor aan boord, tot aan stoffering en bootkappen: je vindt het er allemaal! Dit wordt afgewisseld met heel veel kraampjes met eten en drinken, een deel van de kade is gereserveerd als rommelmarkt, ondernemers uit de regio presenteren zich en er is muziek. Vanaf de kade heb je goed zicht op de ruim honderd plezierjachten in de haven. Juist deze mix maakt de Gorcumse Botenbeurs tot een evenement met een uniek karakter, waar iedereen van de watersport geniet.

Botenbeurs, maar camper blijft welkom

“Na de afgelopen editie van de Boten- en Camperbeurs hebben wij besloten om in 2019 enkel door te gaan onder de naam Botenbeurs Gorinchem. In 2012 werd de Botenbeurs uitgebreid met campers en na zeven jaar zouden deze campers een stevig onderdeel moeten zijn van de beurs. Als organisatie missen we echter de groei en continuïteit van de deelnemende campers.” laat de organisatie weten. Met de huidige naam zetten ze een verwachting neer die niet klopte voor deelnemers, bezoekers én organisatie. “Daarom richten we ons vanaf volgend jaar weer op onze core business als haven: boten. Het wil niet zeggen dat campers niet meer welkom zijn.” aldus de organisatie van de Botenbeurs.

Meer nieuws?