Nieuws

Voormalig Prenatal-pand krijgt oude look terug

Op de hoek van Hoogstraat en Langendijk wordt er flink gewerkt. Het voormalig Prenatal-pand wordt weer opgeknapt en gerenoveerd in de oude glorie. Naast een winkel zal er ook weer een woning worden gerealiseerd.

Foto: IHVG

De aankomende vijf maanden zal de pandeigenaar van Langendijk 1 flink aan de slag moeten. Hij wil namelijk het voormalige Prenatal-pand weer terugbrengen in oude stijl. De winkel had een houten frame en glas-in-loodramen boven in de etalage. Deze is helemaal weggestopt achter een aantal verbouwingen die al begonnen bij meubelzaak van Snoek. Tijdens het verbouwen komt het oude pand weer terug. Wel zijn door de verbouwingen van de afgelopen jaren een aantal glas-in-loodramen gesneuveld.

Fotograaf + eigenaar onbekend. Bron: Oud Gorinchem

Engeltjes tegels

Naast het bijzondere frame en het glas-in-loodramen heeft de pandeigenaar een tijdje geleden in de kelder oude engeltjes tegels gevonden. Deze tegels zijn toen gedoneerd aan het museum. Wat de pandeigenaar nog meer tegen gaat komen is nog onbekend. Immers is het pand al meer dan 100 jaar oud.

Wonen boven de winkel

De pandeigenaar is nog in overleg met de gemeente. Maar het is de bedoeling dat naast het renoveren van het winkelpand ook een of twee woningen erin worden gebouwd. In ieder geval komt er een woning boven de winkel. Deze woning is toegankelijk zonder dat de winkel betreden hoeft te worden. Er zal namelijk een ingang naast de winkel geplaatst worden. Dit zal ervoor zorgen dat er weer mensen boven de winkel zullen gaan wonen.

De pandeigenaar heeft vijf maanden de tijd genomen om zowel de binnen- als de buitenkant te renoveren. Er is nog geen nieuwe huurder gevonden voor het pand.

Meer nieuws?