Gorinchem haalde verouderde matrixborden weg

Gorinchem haalde verouderde matrixborden weg
Foto: IHVG

De gemeente heeft zes matrixborden weggehaald waarop informatie werd geplaatst over activiteiten in de stad. De borden werkten niet meer omdat ze einden van hun levensduur zaten.

Foto: IHVG

Op zes plekken in de stad stonden zwarte matrixborden van de gemeente. Jaren lang hebben deze borden gefunctioneerd als informatieborden bij evenementen, etc. De gemeente heeft laten weten dat de borden zijn weggehaald omdat ze niet meer naar behoren functioneren. Zo was er veel storing in het systeem. Dat is ook niet gek gezien de borden aan het einde van de technische levensduur zaten. De borden stonden op de Nw Wolpherensedijk bij het brugwachters huis, Stationsweg bij de bushalten, Paardenwater bij de parkeerplaats, Buiten de Waterpoort bij de snackkiosk, Banneweg/ Driemanschapslaan bij de verkeersregelinstallatie en Newtonweg tegenover de Ford-garage.

Er komt een nieuw informatiesysteem, alleen is nog niet bekend waar ze komen. “Op dit moment, kunnen wij nog niet zeggen op welke locaties de nieuwe matrixborden worden geplaatst. Dit moet nog worden bekeken.” aldus de perswoordvoerder van de gemeente Gorinchem.

Meer nieuws?