Verkeersmaatregelen tijdens Zomerfeesten

Verkeersmaatregelen tijdens Zomerfeesten
Foto: Wouter Gerritsen

Voor de Zomerfeesten van dinsdag 27 augustus tot en met zondag 1 september gelden er maatregelen op het gebied van veiligheid en verkeer.

Foto: Wouter Gerritsen

Door de verwachte drukte tijdens de Zomerfeesten heeft de gemeente maatregelen genomen op gebied van het parkeren van fietsen en voor mindervalide. Ook worden er straten afgesloten.

Fietsparkeren

Hulpdiensten moeten altijd hun werk kunnen doen. Daarom mag je tijdens de Zomerfeesten in de binnenstad jouw fiets alleen parkeren in de gratis fietsenstallingen:

  • Smakheul (op bestaande fietsparkeerplaatsen en op laad/losstrook)
  • Smakheul (beide zijden vanaf Westwagenstraat)
  • Hoek Burgstraat-Appeldijk-Havendijk
  • Vismarkt-Kalkhaven, achter het voormalige gebouw van Syndion
  • Op het grasveldje naast parkeergarage Kweeklust.

De nieuwe gratis bewaakte fietsenstalling aan de Kruisstraat blijft tijdens de Zomerfeesten gesloten. Fietsen die verkeerd geparkeerd staan, worden afgevoerd naar het grasveld voor de Kweeklust. Daar kunt je je fiets weer ophalen.

Parkeren voor mindervaliden

Van de acht parkeerplaatsen voor mindervaliden worden er vier verplaatst naar de Struisvogelstraat. Dat zijn de eerste vier parkeerplaatsen vanaf de Hoge Torenstraat. De twee parkeerplaatsen voor mindervaliden voor Vijfzinnen, Haarstraat 64, komen tijdens de Zomerfeesten te vervallen. In de Katerstraat worden twee plekken gereserveerd als parkeerplaatsen voor mindervaliden.

De overige parkeerplaatsen zijn voor de politie gereserveerd en niet voor bewoners te gebruiken laat de gemeente weten.

Straten afgesloten

Het Zusterhuis, de Groenmarkt, Grote Markt, Molenstraat, Krijtstraat, Gasthuisgang, Tinnegietersteeg en Pompstraat ter hoogte van parkeergarage Kazerneplein zijn afgesloten voor alle verkeer:

  • van dinsdag 27 t/m donderdag 29 augustus van 19.00 uur tot 01.00 uur
  • op vrijdag 30 augustus van 19.00 uur tot 02.00 uur
  • op zaterdag 31 augustus van 19.00 uur tot 03.00 uur.

Meer nieuws?