Bomen over bomen met kunstenaar Marco van Trigt

Bomen over bomen met kunstenaar Marco van Trigt

Het Huis van Inspiratie ontvangt de komende tijd iedere vrijdagmiddag een gast die in gesprek gaat over het thema ‘bomen’. Op 16 augustus is dat kunstenaar Marco van Trigt. Aanvang is om 14.00 uur op de begane grond van het Gorcums Museum. Deelname is gratis.

Foto: Huis van Inspiratie

Gorcumer Marco van Trigt is nu al meer dan vijf jaar actief als zelfstandig kunstenaar. Met zijn kunst timmert hij al wat langer aan de weg: al in 2005 nam hij deel aan kunstmanifestatie Symposion.  De objecten en tekeningen van Marco van Trigt vinden hun oorsprong in de geometrische grondvormen cirkel, vierkant en driehoek. Ook speelt Van Trigt met de reflectie en absorptie van licht. 

Hout

Zijn strakke, platte en ruimtelijke objecten zijn opgebouwd uit verschillende materialen met uiteenlopende texturen. Dat kan variëren van transparant acryl tot verschillende – zwart geblakerde – houtsoorten. Voor een van zijn projecten draait hij van reststukken hout pionnen en bewerk die om zo de ware schoonheid van dit hout te weergeven. De gekozen vorm voor de pionnen ligt in de traditie van de ‘Gorcumse school’ en zijn abstract geometrisch. Doel is met de houten pionnen een kunstobject te realiseren, waarvan de omvang wordt bepaald door het aantal deelnemers. Inmiddels hebben meer dan 185 mensen een pion gekocht en hij hoopt de 250 te passeren.

Meer nieuws?