Lingehavenconcert nieuwe stijl met bekende trompettist Eric Vloeimans en Voice winnaar Dennis van Aarssen

Lingehavenconcert nieuwe stijl met bekende trompettist Eric Vloeimans en Voice winnaar Dennis van Aarssen

Het succesvolle Lingehavenconcert krijgt een nieuwe jasje. Dat heeft het bestuur besloten na een succesvolle lustrumconcert in 2017. De gratis concerten zijn niet alleen vanaf de kant te bezien maar er mag ook met bootjes in de Lingehaven gevaren worden om het concert vanaf het water zien. Ook zal trompettist Eric Vloeimans spelen, de bekende muzikant heeft met diverse grootheden gespeeld zoals Armin van Buren. Maar ook de winnaar van The Voice of Holland, Dennis van Aarssen zal optreden.

Foto: RTL

6 en 7 september is het 6e Lingehavenconcert wordt wel weer heel speciaal en zeer gevarieerd. Klassiek, eigentijds en populair staan in de programmering. Dat deze editie anders van opzet is eigenlijk niet zo vreemd. De organisatie maakt nu gebruik van de nieuwe herinrichting van het Eind en gebruikt de bestaande trappen langs het water als tribune.
Over het geheel staat een groot aantal foodtrucks voor een drankje en een hapje.  Zoals altijd zijn de concerten gratis te bezoeken en alle zitplaatsen zijn vrij. Het podium staat op de Derde Waterkering en is een nieuwe uitdaging. Nieuw is dat bij deze editie er bootjes zijn toegelaten in de Lingehaven om het concert ook vanaf het water te volgen. 

Kinderconcert

Het Lingenhavenconcert-programma begint op vrijdag middag met een schoolconcert voor de bovenbouw van de basisschooljeugd in Gorinchem en omgeving.  De ruim duizend kinderen krijgen op een unieke wijze een educatieve muziekscholing in de openlucht. Een combinatie van klassieke en lichte muziek.

Filmmuziek van Hans Zimmer

Hans Zimmer is ongetwijfeld de meest bekende filmcomponist van de laatste 10 jaar. Zijn tour heeft wereldwijd miljoenen fans onvergetelijke avonden bezorgd. In 2016 en 2017 reisde European Philharmonia mee met de maestro tijdens de tournee. A Tribute to Hans Zimmer is hun eerbetoon aan deze grootmeester van de soundtrack. Ze spelen vele nieuwe fragmenten filmmuziek van de grootste films van de laatste jaren. Filmmuziek zoals Lion King, Pirates of the Caribbean en Pearl Harbor zullen vrijdagavond langskomen.

Jacques Brel

Zaterdag avond zullen de mooiste liederen van Jacques Brel in een koperen jasje. ‘Brel & Brass’ is het nieuwste en tot nu toe meest prestigieuze project van Micheline Van Hautem. Er zijn nogal wat artiesten die nummers van Jacques Brel brengen, maar Micheline’s Brel&Brass heeft een een wel heel bijzondere aanpak. Micheline wordt een van Europa’s beste vertolkers van Jacques Brel-songs genoemd. Tijdens deze Nederlandse tournee werkt ze samen met bastrombonist Jos Jansen. Het concert wordt samen verzorgd door Brassband Rijnmond o.l.v. Chris Derikx. 

Eric Vloeimans

Bosco little big band is een vet swingende ritmesectie, een krachtige 6-mans blazerssectie en een energieke, charismatische frontman: Eric Vloeimans. 
BOSCO, een band waarvoor geen muziekstijl te gek lijkt te zijn. Het aanstekelijke enthousiasme van de musici en het torenhoge muzikale niveau van dit collectief zijn de voornaamste handelsmerken van deze band. Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist. Zijn werk wordt gekenmerkt door een karakteristiek, individueel geluid. Hij begon zijn trompetstudie aan het Rotterdams Conservatorium op de afdeling klassieke muziek, maar stapte later over naar de jazz-afdeling. Begeleid door de 10-koppige bigband BOSCO brengt hij herkenbare en swingende nummers.Het gaat vooral om bekende jazz-nummers
Een heerlijke avond waarin trompetist Eric Vloeimans u meeneemt in een muzikale reis vol herkenbare en memorabele momenten uit de rijke muziekhistorie.

Dennis van Aarssen

Wat je kunt verwachten bij Dennis van Aarssen? Een heerlijke liedjesavond waarin The voice of Holland 2019-winnaar zijn publiek meeneemt in een muzikale reis vol herkenbare en memorabele momenten uit de rijke muziekhistorie. Dat kan ook niet anders, wetende dat grootheden als Frank Sinatra, Josh Groban en Michael Bublé belangrijke inspiratiebronnen zijn voor de Gorcumer. En Robbie Williams niet te vergeten! Het was zijn album ‘Swing When You’re Winning’ waardoor Dennis al op jonge leeftijd wist dat hij – net als de populaire Britse rasentertainer – artiest wilde worden.  Dennis verkent al enkele jaren de grenzen van zijn zangtalenten. Tijdens de negende editie van The voice of Holland wist hij zich te presenteren aan het grote publiek als een uitzonderlijk talent, met een soepel en warm stemgeluid, waarbij hij steeds de juiste emotionele toon weet aan te slaan. Met innemende vertolkingen van bekende tracks als ‘Mr. Bojangles’, ‘That’s Life’ en ‘Modern World’ wist Dennis van Aarssen de finale te winnen.
Voor zijn eerste theaterprogramma ‘Start spreading the news’ heeft Dennis gekozen voor een kleurrijke mix die bestaat uit de mooiste liedjes uit het Great American Songbook, bekende jazz standards en populaire songs van grote zangers en chansonniers zoals Charles Aznavour, Michael Bublé en Stromae. Dennis zingt daarbij ook een aantal nieuwe nummers uit zijn eigen repertoire. De samenstelling van zijn theaterprogramma biedt ruimte voor de nodige muzikale verrassingen, maar is daarnaast ook een feest der herkenning. Het staat garant voor een gloedvolle avond met liedjes vol muzikale herinneringen.

Het Lingehavenconcert is op 6 en 7 september in de Lingehaven bij het Eind.

Meer nieuws?