Truck- en tractorpulling Hoogblokland

Truck- en tractorpulling Hoogblokland
Foto: Truck- en tractorpulling Hoogblokland

Voor de tiende keer wordt de Truck- en Tractorpulling in Hoogblokland georganiseerd. Op vrijdagavond 16 augustus en zaterdag 17 augustus zullen er brullende vrachtauto’s en tractoren te zien zijn.

Foto: Truck- en tractorpulling Hoogblokland

Voor de liefhebber van trucks en tractoren is de truck- en tractorpulling echt een must go. Voertuigen die hun PK’s laten zien tijdens de pulling. Naast de pulling is er ook een kinderpark.

Trekker trek

Tractorpulling, in volksmond ook wel Trekker Trek genoemd, is een sport, waarin men met een tractor een zware slede over een zo groot mogelijk afstand moet slepen. Oorspronkelijk komt Tractor pulling uit Noord-Amerika waar het in de eerste helft van de twintigste eeuw is ontstaan en in de zeventiger jaren van de twintigste eeuw tot een sport is uitgegroeid. De truckpulling is de soortgelijke pulling alleen dan voor vrachtauto’s.

Kinderpark

Niet alleen voor de grote fans van vrachtauto’s en tractoren is het feest. Ook voor de kinderen die het festival bezoeken is het leuk. Kinderen kunnen in het kinderpark hun krachten meten met het skeltertrek maar ook zijn er elektrische graafmachines.

Kortom, genoeg te doen voor de grote en kleine fans van PK’s. Meer informatie of tickets kopen kan online op de site van de organisatie.

Meer nieuws?