Riveer vervoert 152 Arnhemse kinderen voor fietsvakantie

Riveer vervoert 152 Arnhemse kinderen voor fietsvakantie

Zaterdag vervoerde Riveer 152 Arnhemse kinderen waarvan de ouders een kleine beurs hebben. De vervoerder verplaatste de kinderen van Ome Joop’s Tour.

Foto: Riveer

Voor de 69ste keer organiseerde de Arnhemse Ome Joop’s Tour een fietsvakantie voor kinderen in armoede. De organisatie is ooit ontstaan nadat de stad Arnhem is verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Arnhemmer Joop Legestee nam toen Arnhemse kinderen uit de verwoeste stad om ze een aantal dagen uit het puin te halen. Tegenwoordig is de fietsvakantie bedoeld voor kinderen waarvan de ouders een kleine beurs hebben en niet op vakantie kunnen. De kinderen fietsen onder begeleiding van vrijwilligers een aantal dagen lang door Nederland en Duitsland. Naast fietsen bezoeken de kinderen ook pretparken zoals de Efteling, Kalkar en het Dolfinarium. Afgelopen zaterdag fietsten de 152 kinderen en 75 vrijwilligers van Tiel naar Loon op Zand.

Met de veer

Om in Loon op Zand aan te komen moesten de kinderen en hun begeleiders de veer over tussen Brakel – Herwijnen. Deze werd aangeboden door Riveer. De kinderen van Ome Joop’s Tour zullen nog even moeten doorfietsen. Want Ome Joop’s Tour is zondag 21 juli begonnen in Arnhem en zal woensdag 31 juli eindigen in de Gelderse hoofdstad.

Meer nieuws?