CDA deelt ijsjes uit aan de bewoners van Kromme Akkers

CDA deelt ijsjes uit aan de bewoners van Kromme Akkers

Met deze hoge temperaturen deelde CDA-fractievolger Job Klaassen en oud raadslid Nely Maris ruim 30 ijsjes uit aan de senioren van de Kromme Akkers.

Foto: CDA Gorinchem

“Het CDA vind zorg voor onze ouderen van groot belang. Daarom hebben we op de dag waarbij temperatuur records gebroken werden, ongeveer 30 ijsjes uitgedeeld aan mensen bij de Kromme Akkers. Ze konden wel wat verkoeling gebruiken en genoten dan ook volop van de lekkere ijsjes” liet fractievoorzitter Lennert Onvlee weten. Senioren behoren samen met kleine kinderen en (chronische) zieken tot de zo genoemde risicogroep. Ze kunnen met deze temperatuur behoorlijk lastig hebben om hun lichaamstemperatuur op het juiste niveau te houden. Zo moeten ouderen vaker meer vocht drinken, in koele ruimtes zijn en ook vooral lekker ijs eten. Verder zijn er nog andere tips and tricks wat kwetsbare groepen moeten doen volgens het nationale hitteplan van de RIVM.

Eenzaamheid

Naast hitte is er een andere risico voor senioren, namelijk eenzaamheid. In de zomerperiode spelen gevoelens van eenzaamheid onder ouderen een grotere rol. Daarom starte het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport een zomercampagne tegen eenzaamheid. Vakantiegangers worden aangespoord meer van zich te laten horen, en ouderen worden gestimuleerd wat aan de gevoelens van eenzaamheid te doen. 

Word je vriend van onze redactie?