Damen sponsorpartner Sail Amsterdam 2020

Damen sponsorpartner Sail Amsterdam 2020

Foto: Damen

Schepenbouwer Damen wordt een sponsorpartner van SAIL Amsterdam 2020, een van de grootste maritieme evenementen ter wereld. Elke vijf jaar wordt er in de Nederlandse hoofdstad een hele vloot tall ships aangelegd naast veel gespecialiseerde schepen en komen honderdduizenden bezoekers genieten van het spektakel. Dit maritieme feest voor het oog vaart langs het IJ voordat het in het hart van de stad aankomt.

Managing Director van Damen Schelde Naval Shipbuilding, Hein van Ameijden en twee vertegenwoordigers van de raad van bestuur van SAIL Beheer Michiel de Brauw (CFO van de haven van Amsterdam) en Jan Peter van Wijk (de financieel directeur van SAIL 2020) ondertekenden de sponsorovereenkomst 8 oktober in het Nationaal Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Bij de ondertekeningsceremonie deelde De Brauw mee: “SAIL Amsterdam 2020 is verheugd om Damen aan boord te hebben. Het voelt alsof de werkelijke SAIL 2020-campagne nu is begonnen! ”

Meevaren

Damen Schelde Naval Shipbuilding maakt deel uit van het Gorinchemse familiebedrijf, Damen Shipyards Group, de grootste Nederlandse scheepsbouwer en een bedrijf met een rijke maritieme geschiedenis. Het bedrijf heeft twee scheepswerven in Amsterdam. Sommige van de zeilschepen gebouwd in Damen kunnen goed worden getoond tijdens het evenement, zoals de driemaster, vierkant gemonteerde klipper Cisne Branco en de driemaster stalen klipper Shabab Oman II. De Koninklijke Marine zal naar verwachting aanwezig zijn op SAIL 2020 met grote marineschepen, waarvan sommige zijn ontworpen en gebouwd door DSNS.