Politie ruikt 12 hennepplanten op Stationsweg

Politie ruikt 12 hennepplanten op Stationsweg

Foto: Politie

De politie heeft vrijdagochtend 12 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. De politie trof de hennepplanten door de sterke geur.

Tijdens een wandeling over de Stationsweg in Gorinchem rook een politieagent vrijdag ochtend een scherpe henneplucht. Toen de agent in de tuin keek trof de politie een 12-tal hennepplanten. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie heeft een onderzoek gestart.

Mag niet

Volgens de Opiumwet is het verboden om hennep, maar uiteraard ook vele andere stoffen binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen, of om ze te telen, te bereiden, te verwerken, te verkopen, af te leveren, te verstrekken of te vervoeren. Ook mag je hennep en niet bij je hebben of vervaardigen. In de praktijk is vooral het aantal planten van belang, waarmee wordt vastgesteld of er sprake is van ‘bedrijfsmatig handelen’.

Volgens het Openbaar Ministerie wordt ‘bij een hoeveelheid van vijf planten of minder aangenomen dat er geen sprake is van beroeps- of bedrijfsmatig handelen.’ Met andere woorden: het telen van vijf hennepplanten of minder is dus weliswaar verboden, maar wordt niet strafrechtelijk vervolgd. De planten worden wél in beslag genomen.

Meer nieuws?