Wethouder van Doesburg geef startsein voor 49 nieuwe duurzame woningen Hoog Dalem

Wethouder van Doesburg geef startsein voor 49 nieuwe duurzame woningen Hoog Dalem
Foto: Bam Woningen

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans Vastgoed hebben woensdag 8 mei samen met wethouder Ro van Doesburg het startsein gegeven voor de bouw van 49 duurzame woningen in het deelgebied De Eilanden van Hoog Dalem in Gorinchem. Dit is gevierd met een feestelijke handeling voor kopers en andere betrokkenen. Nagenoeg alle woningen zijn verkocht.

Foto: Bam Woningen

Het woningprogramma van 49 woningen bestaat uit een mix van rijwoningen variërend van 115 m2 tot en met 165 m2 en twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen met garage. De woningen uit fase zijn 6 rijwoningen in een blok, die samen de uitstraling creëren van een royaal landhuis. De huizen liggen op een privé-eiland met vrij uitzicht op het groen. De prijzen zijn vanaf € 345.000 tot € 365.000 en bestaat uit 43 woningen, waaronder rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen met garage. De prijzen zijn vanaf € 249.900 tot € 545.000 v.o.n. Er is voldoende gelegenheid om te parkeren in één van de diverse openbare parkeerplaatsen of op het eigen terrein. Het ontwerp van de woningen is van Geesink Weusten Architecten en is een mix van jaren 20 architectuur met schuine daken, overstekken, topgevels en verspringende gevels en van een landelijke stijl met veranda’s en houtwerk op de gevels.

Duurzaam

Alle woningen zijn duurzaam en zijn voorzien van zonnepanelen. De woningen zijn daarnaast gasloos en voorzien van individuele bodemwarmtepompinstallaties. De Eilanden ligt in het noorden van de nieuwbouwwijk Hoog Dalem. Het deelgebied is, net zoals de eerder realiseerde deelgebieden Fort Steurgat, Fort Blauwkapel en Fort Hinderdam, opgezet in de sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hoog Dalem ligt tegen de weilanden van Gorinchem aan en vlakbij het water van de Boven Merwede. De wijk krijgt een uitgesproken groen en waterrijk karakter en ligt tegelijkertijd op korte afstand van de oude binnenstad en diverse voorzieningen als scholen, winkels en zorg. Met komst van het nieuwe winkelcentrum is Hoog Dalem een volwaardige en ook een van de meest populaire woonwijken van Gorinchem geworden.

De eerste woningen van De Eilanden zijn inmiddels opgeleverd. De bouw is in handen van Bouwcombinatie Hoog Dalem V.O.F. (Heijmans en BAM Wonen). Kijk voor meer informatie over het plan op de site van Hoog Dalem.

Meer nieuws?