Gemeente pakt gebruik van gemeentegrond aan

Gemeente pakt gebruik van gemeentegrond aan

Grond die van de gemeente is, wordt regelmatig gebruikt door anderen. De gemeente heeft hier onderzoek naar gedaan. Uit dit onderzoek blijkt, dat in ongeveer 260 gevallen gemeentegrond als tuin gebruikt wordt. Dit gebruik is niet altijd geregeld of goed vastgelegd. De gemeente wil dit nu gaan regelen.

Foto: Wikipedia

De komende maanden neemt de gemeente contact op met bewoners die vermoedelijk gemeentegrond in gebruik hebben zonder dat dit goed is vastgelegd. Als het mogelijk is, biedt de gemeente bewoners de mogelijkheid de grond te kopen. Als de grond niet verkocht kan worden, wordt soms gekeken of verhuur van de grond mogelijk is. Als de gemeente de grond niet kan verkopen, omdat deze bijvoorbeeld belangrijk is voor de groenstructuur of de verkeersveiligheid, dan moet de grond worden ontruimd. 

Waarom doet de gemeente dit?

De gemeente pakt het oneigenlijk grondgebruik aan om duidelijkheid te creëren en om ongelijkheid tegen te gaan. De gemeente wil de grond ook niet kwijtraken door verjaring.

Aanpak per wijk

De gemeente gaat de bewoners per wijk benaderen. Gestart wordt met de wijk Wijdschild en vervolgens Binnenstad, Gildenwijk en Lingewijk. Aansluitend worden de informatieavonden georganiseerd voor Hoog en Laag Dalem en het landelijk gebied. De wijken Haarwijk en Stalkaarsen komen vervolgens aan bod. Als laatste wordt gekeken worden naar de bedrijventerreinen, inclusief Schotdeuren.

Meer informatie staat op www.gorinchem.nl/snippergroen.

Meer nieuws?